Smart Grids

Terug


MAAK EEN AFSPRAAK


Of je nu een klant bent of interesse hebt om bij Stevin te werken, een kop koffie of een koud biertje doen om kennis te maken kan altijd! Klik hieronder om een afspraak te maken.

Terug


BIERTJE


Bladiebla.

Terug


KOFFIE


Bladiebla.

EEN TOEKOMSTBESTENDIGE ENERGIEVOORZIENING

WAAROM ZIJN WIJ ACTIEF BIJ SMART GRIDS?

Een goed werkend energiesysteem is betrouwbaar, duurzaam en betaalbaar. De energietransitie en de mobiliteitstransitie veranderen de vraag en aanbod van het systeem en brengen daarmee nieuwe uitdagingen.

Toenemende vraag naar elektra en nieuwe toepassingen met zware laadprofielen zorgen voor nieuwe complexiteit en slimme oplossingen. Verzwaring van het net is anders het kostbare en tijdrovende antwoord. Kunnen de netbeheerders dit bijhouden? Smart grids bieden interessante mogelijkheden om de bestaande infrastructuur optimaal in te zetten.

Tegelijkertijd geeft het implementeren en gebruiken van smart grids ook uitdagingen. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met:

  • Specifieke kennis over smart grids bij grootverbruikers van elektra
  • Realisatie en in beheer name van smart grids. Deze is anders dan van traditionele infrastructuur
  • Nieuwe samenwerkingsvormen waar efficiënte afstemming cruciaal is

We gaan graag met u in gesprek over het identificeren van smart grid oplossingen met uw directe stakeholders en het in beheer nemen van smart grid oplossingen

Stevin en OV-Magazine zijn trotse initiatiefnemers van ZE2025


OV-Magazine
ProRail

In samenwerking met ProRail brengen we potentiële smart grid projecten in kaart. Er zijn samenwerkingsverbanden met huidige leveranciers tot stand gekomen om innovatie initiatieven verder te ontwikkelen op diverse thema’s, zoals het integreren van elektrisch vervoer in een stedelijke omgeving, levensduurverlenging van assets en het slim inzetten van noodstroom door opslag van energie.

RET

Samen met de RET hebben we een visiedocument opgesteld op smart grids. Wat verstaat RET onder smart grids en waar kunnen deze toegepast worden. Dit heeft geresulteerd in een long list en short list van mogelijke smart grids toepassingen. In een vervolgtraject hebben we voor twee van de toepassingen businesscases uitgewerkt.

Terug image01

Rodi van den Bergen LinkedIn Profile

Een welomschreven doel is het geheim van duurzaam succes

Rodi houdt zich graag bezig met vraagstukken met grote maatschappelijke impact rond het thema duurzaamheid. Het liefst complexe problemen met een hoog abstractieniveau en onzekere toekomstvariabelen, waarin de vertaling van doelen naar een plan centraal staat.

In zijn vrije tijd verlegt Rodi graag zijn horizon door te reizen. Het liefst bezoekt hij Latijns Amerika vanwege de open cultuur en de mogelijkheid zijn Spaans te verbeteren.

Terug
Terug image01

Rein Boshuisen LinkedIn Profile

Techniek als middel om gezamenlijk je einddoel te realiseren

Rein is een ambitieuze projectmanager die in teamverband gaat voor het beste resultaat. Daarin schakelt Rein tussen technisch inhoudelijk niveau en organisatieniveau om zo de diverse mensen en teams met elkaar te verbinden. Door zijn werktuigbouwkundige achtergrond is hij in staat om technisch inhoudelijk mee te denken en advies te geven, maar tegelijkertijd de organisatiebelangen in het oog te houden. Rein heeft brede ervaring in de private en publieke sector op het gebied van technologie en ICT en heeft een persoonlijke interesse voor innovatieve technologie, duurzaamheid en IT.

Buiten zijn werk zeilt Rein graag, zowel in wedstrijd als recreatief verband. Tijdens zeilwedstrijden speelt sportiviteit een grote rol, iets wat Rein in zakelijk opzicht ook erg belangrijk vindt.

Terug
Terug image01

Rick van Koppen LinkedIn Profile

We can accomplish more together than we can alone

Tijdens zijn studie Technische Bestuurskunde heeft hij zeer brede technische kennis en vaardigheden opgedaan. Deze vaardigheden worden door Rick ingezet op het snijvlak van techniek en maatschappij. In zijn tijd bij PwC en Strategy& heeft hij verschillende partijen in de energiesector geadviseerd over complexe onderwerpen als duurzaamheid, strategie en regulering.

Zijn vrije tijd vult Rick het liefst omringd door vrienden en familie. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met lezen, het kraken van brain puzzels of is hij te vinden op het tennisveld.

Terug