Mijn eerste 100 dagen bij Stevin zijn voorbijgevlogen met veel plezier. Ik heb gezien dat er binnen Stevin veel potentieel wordt geactiveerd. Tijdens de strategiedag in december mocht ik delen welke groeikansen ik in mijn eerste 100 dagen heb geobserveerd. Drie thema’s stonden daarin centraal en achter elk thema zit een vraag voor ons om na te denken, een kans die we kunnen benutten!

Hoe kunnen wij onze identiteit als organisatie behouden terwijl we open staan voor nieuwe inzichten? 

We kijken als Stevin continu naar onze toekomst. Ook voor dit jaar hebben we onze ambities scherper gemaakt en de groei die we willen nastreven concreter vormgegeven. We willen meer impact maken op de maatschappij en zo onze klanten verder helpen. Hoewel wij ons blijven verbeteren, willen wij ook behouden wat ons Stevin maakt. We houden ons vast aan wat goed werkt, terwijl we ook openstaan voor nieuwe ideeën. Door zowel onze unieke eigenschappen te koesteren als nieuwe wegen te verkennen, maken we onze organisatie flexibeler en sterker.

Wat zou er gebeuren als we meer durven om ons gevoel een plek te geven?

Ieder mens ervaart emoties en gevoelens. Hoe intens (of niet intens) ze ook zijn, ze zijn er wel. Trots op waar je werkt en wat je hebt bereikt, gefrustreerd als iets niet zo gaat zoals je wilt, verdrietig om afscheid te nemen, blij als je erkend en gewaardeerd wordt, paniek als je geen antwoord weet op een vraag. Het is soms best ingewikkeld hoe om te gaan met deze emoties. Maar over je (onderbuik)gevoel praten op werk doen we niet graag. Snel grijpen we naar het proces, hoe het hoort te gaan. De statistieken en wetenschappelijke onderbouwingen zijn veilige middelen om vast te grijpen. Maar wat zou er gebeuren als we meer durven om niet te werken met één brein, maar met drie breinen van intelligentie, namelijk buik-hart-hoofd?

Hoe omarmen Stevinners individuele behoefte ín verbinding met elkaar? 

In mijn kennismakingsgesprekken heb ik persoonlijke kernwaarden van alle consultants besproken. Wat zijn de grondbeginselen waar je aan vasthoudt die altijd aanwezig moeten zijn in jouw leven en in jouw werkomgeving? Open, betrouwbaar en transparantie is een greep uit de belangrijkste drijfveren in handelen van onze consultants. Wij houden niet van verborgen agenda’s en willen graag open het gesprek aangaan waar het eventueel schuurt. Maar wij willen ook vrijheid en ruimte voor creativiteit. Zodat er gegroeid kan worden als individu op je eigen, authentieke manier én met elkaar.

De kracht van samenwerking binnen Stevin is essentieel. Door echt met elkaar te verbinden, versterken we niet alleen onze samenwerking maar zorgen we ook voor succes voor iedereen. Hoe kunnen we deze verbindingen gebruiken om Stevin nog verder te laten groeien? Laten we deze uitdaging samen aangaan, met openheid voor elkaar en de bereidheid om te blijven verbeteren.

Wil jij mee bouwen aan Stevin en verder praten met Beau? Neem contact op via hong@stevin.com of 06-20085214