Bram Loozen, Consultant: ”Ik ben nu anderhalf jaar bij Stevin als consultant in dienst. Ik werk twee dagen op kantoor bij onze klant, netwerkbeheerder Liander in Arnhem. De andere twee dagen werk ik vanuit huis voor de klant. En op vrijdagen ga ik naar ons kantoor in Utrecht om samen met collega’s te werken. Bij Stevin ervaar ik veel vrijheid, doordat ik hybride kan werken. Er is veel aandacht voor een goede balans in werk en privé. Buiten werktijd ben ik vooral muzikant. Het is voor mij belangrijk om daar ruimte voor te voelen.

“Bij Stevin ervaar ik veel vrijheid, doordat ik hybride kan werken. Er is veel aandacht voor een goede balans in werk en privé.”

Stevin is echt een waarde gedreven organisatie. Er zijn veel regels, maar ik was verrast door de vrijheid die de waarden daarachter juist geven. We kijken altijd naar wat er achter een regel schuilt. Waarom doen we iets? We kijken dan naar wat goed is voor de klant, voor Stevin en voor de consultant zelf. Is er nog steeds een goede balans? Of komt één van de drie iets tekort? We waarborgen met elkaar altijd de juiste balans voor alle partijen. Ook als het gaat over de plek waar we ons werk doen.

“We kijken dan naar wat goed is voor de klant, voor Stevin en voor de consultant zelf. Is er nog steeds een goede balans? Of komt één van de drie iets tekort? We waarborgen met elkaar altijd de juiste balans voor alle partijen.”

Wat mij ook blij verraste was de open en gelijkwaardige manier van communiceren. Bijvoorbeeld als het over complexe problemen bij de klant gaat. Je hebt als junior al echt iets in te brengen en hoeft niet te wachten met meedenken tot je volleerd bent. Juist de frisse ideeën van jonge collega’s worden erg gewaardeerd. Zelfs bij je eigen onboarding proces kan je al invloed uitoefenen op wat je leert. Mis je iets? Dan mag je zelf aanvullende kennis vergaren. Om deze vervolgens toe te voegen aan het onboarding proces voor de mensen die na je komen.

“Je hebt als junior al echt iets in te brengen en hoeft niet te wachten met meedenken tot je volleerd bent. Juist de frisse ideeën van jonge collega’s worden erg gewaardeerd.”

We doen veel dingen samen met collega’s. Stevin heeft weinig support medewerkers. Dat betekent dat wij als consultants ook de marketing, HR en kennis ontwikkeling binnen Stevin met elkaar oppakken. Ik bemoei me zelf met onze marketing strategie en ben beheerder van het HR systeem.

Ook zet ik elke twee weken een enquête uit onder alle collega’s binnen Stevin. Ik monitor de werktevredenheid en speel het door aan onze zogenaamde activators als ik signaleer dat iemand hulp nodig heeft. Iedereen binnen Stevin heeft zo’n activator. Het is je interne coach, die jouw ontwikkeling samen met jou waarborgt. Maar dus ook je tevredenheid in de gaten houdt. Jaarlijks staat het team van activators stil bij jouw beoordeling

“In een maandelijkse ‘obeya’ bijeenkomst praten we elkaar bij over alles wat er speelt binnen Stevin. Hoe ver zijn de lopende projecten? Welke doelen willen we bereiken? En welke kansen liggen er? Het geeft een gevoel van samen de schouders eronder zetten, waar ik heel blij van word.”

Er zijn zoveel verschillende groepen van collega’s waarmee je samen verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van de organisatie, dat je al je collega’s echt leert kennen. In een maandelijkse ‘obeya’ bijeenkomst praten we elkaar bij over alles wat er speelt binnen Stevin. Hoe ver zijn de lopende projecten? Welke doelen willen we bereiken? En welke kansen liggen er? Het geeft een gevoel van samen de schouders eronder zetten, waar ik heel blij van word.”