Mobiliteit is een nationale basisbehoefte. Zelfs nu onze onlinewereld snel groeit, blijft fysiek ontmoeten een groot onderdeel in ons leven. Duurzaam, betaalbaar en beschikbaar OV is daarom essentieel in onze maatschappij. Onze klanten maken dit mogelijk en Stevin helpt ze hierbij.

De Nederlandse mobiliteit staat voor een grote transitie. Er is steeds minder (technisch) personeel voor onderhoud, het besturen en het organiseren van onze mobiliteit. Ook nemen de eisen van de gebruikers toe. Zo moet mobiliteit volledig duurzaam en comfortabeler worden, terwijl storingen een steeds grotere impact lijken te hebben.

Gelukkig zijn er tal van technologische ontwikkelingen om te voldoen aan deze eisen. Zo zal de elektrificatie van mobiliteit het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen en duurzaamheid een boost geven. Zorgt automatische besturing van voertuigen ervoor dat het personeelstekorten opgevangen wordt en de kosten omlaaggaan. Hierdoor blijft mobiliteit en een ‘van deur tot deur’ OV-systeem betaalbaar. De toekomst zit dus vol mogelijkheden. Wat is de beste manier om toekomstbestendig te worden? Welke keuzes moeten we nu maken om straks het volledige potentieel te benutten?

Deze transitie vraagt om samenwerken op systeemniveau: samenwerken buiten je eigen organisatie. Het verbinden van techniek, mens en systeem. Stevin spreekt de taal van deze verschillende disciplines. Dat maakt ons uniek. Wij zoeken proactief naar manieren hoe we het systeem kunnen verbeteren. Zo verbinden we de energie- en mobiliteitsmarkt met ons concept: energiehubs. Zo zorgen wij ervoor dat infrastructuur van verschillende partijen elkaar aanvullen. Elkaar versterken waar bij de ander potentieel ligt. Door de krachten te bundelen bereiken we meer met de bestaande infrastructuur. Dit scheelt de Nederlandse maatschappij een hoop geld.

Stevin helpt (regionale) vervoerders, infrabeheerders en bestuurlijke organisaties in de transitie naar toekomstbestendige mobiliteit. Niet vanaf de zijlijn, maar schouder aan schouder. Zo helpen wij helpen wij onze opdrachtgevers:

  • Hun organisatie in staat stellen om op systeemniveau samen te werken en dit in lijn brengen met hun eigen doelstellingen door alle lagen van de organisatie. Doelstellingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
  • De waarde van de infrastructuur en alle assets te maximaliseren door beschikbare data goed inzetten: data gedreven assetmanagement.
  • Het vinden van een juiste balans tussen exploitatie en innovatie.

Het is onze ambitie om de mobiliteitstransitie te versnellen en hierbij de publieke middelen efficiënt en doelmatig in te zetten. Wij openen nieuwe deuren en zorgen zo voor een win-win-win situatie.​ Zo bouwen wij samen met onze klanten een toekomstbestendig mobiliteitsnetwerk en maken we dat toegankelijk voor iedereen.

Onze klanten

Onze klanten besturen, beheren of regisseren onze publieke infrastructuur. Zij hebben de taak om het openbaar vervoer, onze energievoorziening én onze drinkwatervoorziening betrouwbaar, veilig en betaalbaar te houden. Wij helpen onze klanten om hun assets toekomstbestendig te verbeteren, zodat Nederland straks niet zonder OV, elektriciteit of water zit. Benieuwd naar welke advies en implementatie opdrachten wij succesvol hebben opgeleverd?

ProRail

Projecten in de mobiliteitssector

Hier vind je een selectie van de verhalen van Stevinners:

Jasper portret

Jasper Hellemons

Business Developer Mobiliteit

Hellemons@stevin.com

Jasper gaat graag met u in gesprek over uw uitdagingen.