ENERGIEHUBS BIEDEN MOGELIJKHEDEN VOOR DE ENERGIETRANSITIE

Een Energiehub is een slim ingericht netwerk van bestaande en nieuwe elektriciteitsinfrastructuur dat elektrische vervoersmodaliteiten en omgevingspartijen op en rondom (mobiliteits- of logistieke) knooppunten voorziet van elektriciteit tegen zo laag mogelijk maatschappelijke kosten.

Energiehubs verminderen druk op infrastructuur waaronder het energienet en bestaan uit een combinatie van gedeelde infra, afgestemd gebruik, opslag en/of opwek. Hiermee kan een Energiehub een effectieve oplossing zijn voor gebieden waar de energietransitie voor grote uitdagingen zorgt.

Stevin kijkt vanuit een systeemperspectief naar complexe vraagstukken zoals de energietransitie. Vanuit een integrale benadering zetten wij samenwerkingsverbanden op en zijn we betrokken bij innovatieve toepassingen in energievraagstukken. Door onze expertise binnen publieke infrastructuur en mobiliteit en openbaar vervoer zijn wij goed gepositioneerd om als onafhankelijke partij regie te voeren op de realisatie van Energiehubs. Wij hebben inmiddels meerdere projecten uitgevoerd die gerelateerd zijn hieraan. Deze projecten staan hieronder uitgelicht.

Download hier onze whitepaper en kom meer te weten over onze expertise. 

Mocht u verder willen praten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van energiehubs, kun u contact opnemen met: Tijs Lagerweij (lagerweij@stevin.com).

Op deze pagina staan diverse links naar downloads waar u relevante informatie kunt vinden over de actuele kennis over de ontwikkeling van Energiehubs uit sector-brede kennistafels, eerdere projecten en toonaangevende partijen op dit gebied.

BETROKKEN CONSULTANTS

Consultant

Neem contact op