ProRail: Nog betere in- en externe samenwerking door (her)kennismaking in workshopvorm

Elkaar al goed kennen van eerdere projecten en dan toch gaan voor een nadere kennismaking? Jazeker, want elkaar goed kennen kan altijd beter. Helemaal als je van die nadere kennismaking meer maakt dan een gezellig samenzijn.
Dat was eerder dit jaar het idee van Stevin consultant Nick Bel. Dus nodigde hij samen met collega consultant Jasper Hellemons ProRail (meer in het bijzonder het MT AM-I, voluit het Management Team Asset Management Informatie) uit voor een workshop. Met als onderwerp het implementeren van AM-I ontwikkelingen binnen ProRail.

Niet alledaagse setting

Nick Bel: “De uitnodiging werd zeer positief ontvangen. Het MT AM-I, vier man sterk maar liefst, zag het zonder meer zitten. Zo kregen ze én een kijkje in onze keuken én konden we tegelijk in een niet alledaagse setting van gedachten wisselen over innovatie en daarmee over de toekomst van ProRail.”

Jasper Hellemons: “Met name de niet alledaagse setting bleek al snel een belangrijke factor. Want juist omdat de vier leden van het MT AM-I letterlijk en figuurlijk uit hun waan van de dag werden gehaald, kregen ze niet alleen volop ruimte om ons, Stevin beter te leren kennen, maar juist ook om meer oog en oor te hebben voor elkaar.”

Nick Bel: “Onze rol daarin was vooral die van katalysator, van aanjager. Door prikkelende stellingen te poneren, door positief kritische vragen te stellen probeerden we het viertal scherp te laten discussiëren. Zodat ze ook elkaar op een positief kritische manier zouden bevragen over hun dagelijkse functioneren.”

Jasper Hellemons: “Met name de niet alledaagse setting bleek al snel een belangrijke factor. Want juist omdat de vier leden van het MT AM-I letterlijk en figuurlijk uit hun waan van de dag werden gehaald, kregen ze niet alleen volop ruimte om ons, Stevin beter te leren kennen, maar juist ook om meer oog en oor te hebben voor elkaar.”

Van elkaar verwachten

Jasper Hellemons: “Over dat dagelijkse functioneren gesproken… Samenwerking is daarbij cruciaal. En samenwerking staat of valt met weten wat men over en weer van elkaar kan en mag verwachten en wat men over en weer van elkaar nodig heeft om ieder voor zich, maar zeker ook als MT als geheel optimaal te kunnen functioneren. Dus ook daar is tijdens de workshop behoorlijk indringend op ingegaan. Dat alles, laat dat vooral duidelijk zijn, op een respectvolle manier. Zoals al eerder gezegd: positief kritisch, opbouwend dus.”

Nick Bel: “Dit was de eerste keer, zo’n nadere (her)kennismaking met een opdrachtgever in de vorm van een workshop. Past ons zeker, als Stevin. Het is niet alledaags, misschien zelfs wel een tikje gedurfd. Het vraagt om scherpte en het getuigt zeker van betrokkenheid om zo met een opdrachtgever het gesprek aan te gaan en de samenwerking tegen het licht te houden. Helemaal in lijn dus met hoe wij als Stevin opereren.”

Nog betere samenwerking

“Maar het allerbelangrijkste: ook het MT AM-I van ProRail kijkt er met een goed gevoel op terug. Kortom: deze nieuwe aanpak smaakt zonder meer naar meer. Grote kans dus dat wij Stevin breed opdrachtgevers vaker zullen uitnodigen voor een prikkelende en verhelderende workshop. Met het oog op een nog betere samenwerking.”

Wil je meer weten over deze aanpak en ben je benieuwd wat Stevin voor jou kant betekenen? Neem dan contact op met Jasper of Nick, ze vertellen je graag het uitgebreide verhaal.

Klant:
ProRail
Tags:
Deel op social media:

Gerelateerde succesverhalen

Het verbeteren van de datakwaliteit binnen ProRail, dat was het primaire doel van dit project. Martijn Frijns: “Wat dat betreft zijn er dan ook ...

Mobiliteit Transitie

BETERE INTERNE DATAKWALITEIT Het begon in 2019 met het ondersteunen van het team van Verbindingsofficieren binnen ProRail. Ter verbetering van de interne datakwaliteit. Inmiddels ...

Mobiliteit Probleemoplossing

"Basis gelegd voor betere mobiliteit en daarmee voor meer participatie" De groeiende trek naar grootstedelijke gebieden laat ook Den Haag niet ongemoeid. Het inwonertal ...

Mobiliteit