De oprichting van Stevin

De zomervakantie was bijna afgelopen en maandag zou de start zijn van mijn nieuwe bedrijf. De voorgaande weken waren mijn plannen uitgekristalliseerd en had het definitieve idee vorm gekregen. Mijn plan was om een vernieuwend interim- en projectmanagementbureau te gaan bouwen. In mijn eerdere ervaringen in technische projecten, zoals de bouw van energiecentrales en gevangenissen ging het nooit fout op de techniek. Maar projecten liepen uit in kosten en tijd door een gebrek aan communicatie tussen mensen. Ik wilde met mijn bedrijf verbetering brengen door projecten wél succesvol te laten verlopen. Consultants die de taal van de techniek spreken én die het belang kennen van de verbinding met de mens. Die avond moest nog één ding worden uitgewerkt. Ik had namelijk nog geen naam! Ik dacht aan mijn grote voorbeeld die theorie en praktijk bij elkaar bracht: Simon Stevin. Dat was precies wat ik ook met mijn bedrijf beoogde. De volgende dag heb ik op 27 augustus 2007 bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort ingeschreven onder de naam: Stevin.

Terugkijkend naar die tijd valt mij op dat die 15 jaren voorbij zijn gevlogen en er is bij Stevin enorm veel veranderd: het team is gegroeid van 0 naar 40 adviseurs, grote namen als Prorail, NS, GVB, Tennet, Vitens, Evides, RET, Alliander, Vattenfall en RWS zijn onze klanten, we hebben kennisproposities ontwikkeld op Assetmanagement en Energiehubs, onze adviseurs volgen allemaal onze zelfontwikkelde training, De Stevige Stevinner, we zijn jaar in jaar uit gegroeid in omzet en we hebben in al die jaren niet één jaar verlies gedraaid. Maar er is ook veel onveranderd gebleven: de betrokkenheid van Stevinners is net als in het begin, het plezier en het vertrouwen tussen Stevinners is nog altijd even belangrijk, de wens van Stevinners om het verschil te maken bij onze klanten: wij activeren potentieel! Een mooie reis, waar ik met veel trots op terug kijk!

Albert-Jan Egmond