Jasper Hellemons, Consultant: “Ik werk nu bijna een jaar bij Stevin. Hiervoor werkte ik zestien jaar voor grote ingenieursbureaus. Daar was alles heel duidelijk en afgebakend. Als iemand van een andere afdeling bij dezelfde klant werkte, sprak je ze daar eigenlijk nooit over. Bij Stevin zijn we allemaal directe collega’s en helpen we elkaar om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor onze klanten.

“Bij Stevin zijn we allemaal directe collega’s en helpen we elkaar om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor onze klanten.”

In het begin was dat wennen voor mij. Mijn eigen rol vinden bijvoorbeeld. Wat is mijn unieke toegevoegde waarde als we met z’n allen naar de problemen van onze klanten kijken? En wat kan ik toevoegen aan het team binnen Stevin? Dat voelde in het begin spannend. Maar na een aantal maanden blijkt dat iedereen zijn of haar unieke kwaliteiten juist heel expliciet kan inzetten. Veel meer dan ik gewend was, leer ik nu van mijn collega’s en leren zij van mij. En dat voelt goed!

Bij de grotere bureaus gaf ik vooral inhoudelijk technisch advies. Na het opleveren van een rapport stopte mijn werk bij de klant. Bij Stevin zijn we veel meer direct betrokken bij onze klanten, zitten we bij ze op kantoor en helpen wij ook bij de implementatie van ons advies. Dat was een grote ommezwaai voor mij.

“Veel meer dan ik gewend was, leer ik nu van mijn collega’s en leren zij van mij.  En dat voelt goed!”

Het gaat naast de inhoud ook over luisteren en echt verbinding maken met onze klanten. We staan veel dichterbij. En doordat we de open cultuur van Stevin meenemen naar de klant, gebeurt daar ook veel meer. We hebben mooie gesprekken en brengen verbinding ook binnen die organisaties. We breken muren door, die eerder de onderlinge communicatie tussen afdelingen in de weg stonden. En dat is niet eens onze core business. Maar een mooi neveneffect van onze eigen bedrijfscultuur.”

Wil je meer weten over werken bij Stevin? Neem dan contact op met Jasper Hellemons.