Laat je meenemen in de wereld van Systems Engineering door onze collega Sander Slagboom. In elk filmpje licht hij aan de hand van herkenbare voorbeelden weer een ander aspect van Systems Engineering toe. Systems Engineering is één van de methodes die we in kunnen zetten om onze opdrachten tot een succes te maken.

‘Kadoeng…..kadoeng…..kadoeng. Ik rij over de brug bij Neeltje Jans. Als kind kon ik dan met mijn ogen dicht weten waar ik was. Door de rijplaten ontstond een helder en voorspelbaar ritme. Van caisson naar caisson. Het realiseren van die Deltawerken was veel minder voorspelbaar. Net als vele projecten. Hoe vaak hoor je niet dat het veel duurder wordt of veel minder oplevert dan verwacht?

Zelfs tijdens het project zorgt dit voor discussie. Hierdoor duurt het weer langer en blijven de kosten oplopen. Wat de Deltawerken bijzonder maakt is dat er veel tot stand is gekomen wat nooit eerder gedaan was. Grote risico’s die eerst gladgestreken moesten worden om zicht te hebben op een haalbare oplossing. Hoe kan je dit nu vertalen naar je eigen project?’