Laat je meenemen in de wereld van Systems Engineering door onze collega Sander Slagboom. In elk filmpje licht hij aan de hand van herkenbare voorbeelden weer een ander aspect van Systems Engineering toe. Systems Engineering is één van de methodes die we in kunnen zetten om onze opdrachten tot een succes te maken.

Welk wiel ben jij telkens opnieuw aan het uitvinden?

Met één druk op de knop zet de rangeerder het hele emplacement in het licht. Wat een energie zal dat kosten! Gelukkig gaat het na een uurtje vanzelf weer uit. Als de trein 500 meter verderop gesplitst op zijn eindbestemming is aangekomen. En dat zo’n 3x in de week.

Vroeger was het anders. Dan stond het licht de hele nacht aan en dat de hele week. Iets waar je thuis niet aan wilt denken. Zeker niet nu de energieprijzen zo hoog zijn. En dat met één eenvoudige schakeling. Toch is het nog even wennen, want hoe vindt zo’n rangeerder nu die knop?

Sommige ontwikkelingen leveren veel op, maar kosten veel moeite om in een project goed te borgen. Vanwege de vele belangen en raakvlakken. Hoe borg je dit nu zo dat het niet alleen blijft bij een eenmalige verbetering?’