Nu we door de tweede lockdown weer langer en vaker thuiswerken is het belang van een goede thuiswerkplek nóg belangrijker. Fijn dat Stevin hier gelijk in de eerste lockdown serieus mee aan de slag ging. Daar plukken we nu de vruchten van! Het is belangrijk dat je thuis ergonomisch verantwoord kan werken, om klachten te voorkomen en efficiënt te kunnen werken.

Stevin schakelde Health2Work (H2W) in, een gerenommeerde partij op dit gebied. Een ergonomisch adviseur gaf een online workshop over gezond thuiswerken. De Stevinners kregen handvatten om de thuiswerkplek optimaal in te richten. Ook werd het belang en de productiviteitswinst van bewegen tijdens werk uitgelegd. Daarnaast konden de medewerkers ook persoonlijk advies krijgen. Een adviseur keek online mee en gaf tips en adviezen over het verbeteren van de thuiswerkplek. Op basis van het advies van de adviseur en de behoefte werden de nodige producten (uiteraard Arbo-proof) aangeschaft om ergonomisch verantwoord te kunnen werken. De producten, zoals een bureaustoel, konden op kantoor worden getest.

Stevin heeft samen met Health2Work ervoor gezorgd dat iedere Stevinner de gelegenheid kreeg om een gezonde thuiswerkplek te creëren.. Kortom, een hele fijne samenwerking waardoor iedereen nu een gezonde en ergonomische thuiswerkplek heeft. ’Helaas’ wordt daar nog dagelijks gebruik van maakt, dus superbelangrijk!