Het doel van assetmanagement is om zoveel mogelijk waarde uit assets te halen. Denk bijvoorbeeld aan assets binnen de infrastructuur: bruggen, wegen, grachten, spoorwegen en hoogspanningsmasten. Met waarde kan je denken aan veiligheid, beschikbaarheid maar ook duurzaamheid. Het scala aan assetwaarden is breed en de kunst is om daarin een optimale balans te vinden. Onze whitepaper ondersteunt organisaties om daar de eerste stap in te zetten.

Dat begint met begrijpen hoe de ideale assetmanagementorganisatie er voor jouw bedrijf uit ziet. Vervolgens wordt bepaald hoe optimaal gebruik kan worden gemaakt van de assets.
Inzicht ontstaat door het toepassen van een visueel assetmanagementsysteem. De theorie achter dit systeem volgt de ISO 55000-serie richtlijnen voor assetmanagement: “Een systeem is een verzameling van elementen die onderling en met de omgeving een relatie hebben die als geheel een doel dienen. Deze elementen kunnen onder andere bestaan uit assets, informatie, mensen, middelen en organisatieonderdelen.”

Onze whitepaper beschrijft de optimale samenwerking tussen al deze elementen. Daarnaast bieden wij een oplossing om het overzicht te bewaken, namelijk door het hele systeem te benaderen.

Nieuwsgierig geworden? Lees verder op: Assetmanagement Stevin