Onze ontwikkeling van detachering naar consultancy.

Stevin viert dit jaar haar 3de lustrum. 5 jaar geleden (in 2017) was Stevin net een eerste jaar actief als advies & implementatie bureau. Ondernemend als wij zijn, waren we stapje voor stapje onze kennis en gedrevenheid om aan het zetten in proposities, relaties met bestaande en nieuwe klanten te verstevigen en ons adviseurspotentieel te activeren. Intern kozen we voor een waardegedreven organisatie met duidelijke principes die handvatten in de praktijk werden om voor mekaar geleerde lessen in de juiste context te plaatsen.

Bij een lerende organisatie is vallen en opstaan de norm, waar na een constructieve evaluatie Stevinners sportief doorgaan. De samenstelling en grootte van Stevin veranderde mee, soms gepland soms verrassend anders. Uiteindelijk vielen een hoop puzzelstukjes in elkaar.

5 jaar verder in 2022 kijken we dan ook met plezier en trots terug op onze ontwikkeling naar een volwassener advies en implementatie bureau met een helder unieke positionering, duurzamen relaties in de sector, 40 gemotiveerde, leergierige Stevinners en een nieuw kantoor in Utrecht.

Welke 4 aspecten liggen nu ten grondslag aan Stevin’s groei en ontwikkelingen en zijn de hoekpunten van onze puzzel?
1. Vertrouwen in een andere aanpak en gunfactor van relaties aan Stevin en Stevinners;
2. Waardegedreven met elkaar omgaan en in gesprek blijven over principes;
3. Continue durven balanceren tussen uitersten als de korte en de lange termijn, en belang klant en Stevin op zoek naar gemeenschappelijkheid;
4. Aanpassingsvermogen op tactisch en operationeel niveau binnen de gekozen kaders van strategie en onze missie; houdt koers!

Stevin heeft nu een gedegen basis van mens, kennis, ervaring en structuur om (verder) bij te dragen aan oplossingen voor de transitievraagstukken van vandaag voor de toekomstbestendigheid van morgen.

Robin Coester