Je auto opladen in Rotterdam met ‘échte Rotterdamse stroom’ van de RET? HTA-Rail en Stevin onderzoeken samen in opdracht van de MRDH of het binnenkort mogelijk is om liefst 1100 laadplaatsen aan te sluiten op het langste verlengsnoer van deze mooie stad; het netwerk van de RET.

SLIM SAMEN GEBRUIKEN WAT ER IS

Door de toename in elektrisch rijdende auto’s veranderen parkeerlocaties ook in laadlocaties. Het geeft een grote maatschappelijke impact als iedere nieuwe laadlocatie een eigen aansluiting aanvraagt. Daarom kijken wij of er handig gebruik gemaakt kan worden van bestaande infrastructuur én restcapaciteit op het netwerk van de RET. We zien dat hier nu op verschillende locaties in Rotterdam behoefte aan is. Kralingse Zoom is een P+R locatie aan de rand van Rotterdam waar wij de haalbaarheid van dit concept onderzoeken.

EEN UITDAGING MET POTENTIEEL GROTE VOORDELEN

We doen dit voor de samenwerking van MRDH, RET en Rotterdam. De grote uitdaging is dat het concept buiten de gebaande paden ligt, maar ook veel grote voordelen biedt ten opzichte van de normale aanpak. Geen aansluiting aanvragen bespaart op kosten én vermindert overlast door werkzaamheden. Tegelijkertijd biedt het ook een versnelling in de aanleg van laadinfrastructuur aan de randen van de stad. Automobilisten van elektrische auto’s worden zo gestimuleerd om over te stappen op het OV, waardoor het centrum wordt ontlast.

DE VOLGENDE STAPPEN

Zodra we samen met de stakeholders hebben aangetoond dat het concept haalbaar en schaalbaar is, verwachten we dat het ook op andere plekken kan worden uitgerold. Wij zijn er klaar voor!