Met behulp van de korte Maturity Quickscan kunnen we voor onze klanten het verbeterpotentieel van hun assetmanagementorganisatie goed in kaart brengen.

Stevin heeft in samenwerking met Westland Infra een project gerealiseerd met onze nieuwe tool: de Assetmanagement Maturity Quickscan. Met behulp van deze korte scan kunnen we voor onze klanten het verbeterpotentieel van hun assetmanagementorganisatie goed in kaart brengen.

Onze collega Bas van Schie vertelt: “Het gebruik van de Assetmanagement Maturity Quickscan leverde goede gesprekken op over de volwassenheid van de afdeling en de manier van het managen van assets”.

DE WERKWIJZE

Vanuit onze kernwaarde “betrokken” is door onze consultants, samen met Westland Infra de aanpak voor de workshop uitgewerkt. Om een praktisch inzetbaar resultaat uit deze workshop te halen, zijn de medewerkers van de Assetmanagement afdeling gevraag om individueel een vragenlijst in te vullen. Dit heeft direct een goed beeld opgeleverd van de organisatie, vanuit het perspectief van de afdeling. Door tijdens de workshop in te zoomen op de onderlinge verschillen, is de spanning opgezocht en op een constructieve manier besproken. Zo creëren consultants van Stevin de gezamenlijk gedragen oplossing waarbij het doel van de klant centraal staat.

DE QUICKSCAN

Door de Assetmanagement Maturity Quickscan kan Stevin, samen met onze klanten, snel en eenvoudig het volwassenheidsniveau van een organisatie bepalen. Dit meten we op basis van de zes thema’s uit onze Whitepaper:

  • Leiderschap;
  • Vertaling organisatiedoelstellingen;
  • Waarborging in doelmatige activiteiten;
  • Lange termijn perspectief;
  • Inzicht in kosten, prestaties en risico’s;
  • Continue verbetering.

Heeft u ook de wens om het aanwezige potentieel van uw organisatie volledig te benutten? Bent u benieuwd wat de AM Maturity Quickscan voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Anna Klamer of Christiaan Sijmons.