Werken bij Stevin

Rollen als technology consultant

Terug

Senior Consultant Energie

Stevin ontwikkelt technisch talent om de prestaties van de publieke infrastructuur toekomstbestendig te verbeteren. Onze kracht zit in het verbinden van mensen en het delen van kennis. We werken in wisselende samenstelling en leren branche overstijgend. Zo geven wij kennis waarde en maken we het verschil voor onze opdrachtgevers èn voor de maatschappij.

Stevin stuurt op ontwikkeling van talenten. Leren staat centraal voor jezelf, Stevin en de opdrachtgever. Daardoor zijn wij aantrekkelijk voor onze opdrachtgevers, omdat we een inspirerende leeromgeving creëren en daardoor als geen ander in staat zijn projecten succesvol te realiseren. Daarnaast zijn wij een zelforganisatiemethode aan het invoeren die is gebaseerd op “holocratie”, dit maakt dat we met zijn allen continu betrokken zijn bij het verbeteren van onze interne organisatie. Ons team is de afgelopen jaren sterk aan het groeien en daarmee ontstaat de behoefte aan een gespecialiseerde ervaren consultant voor de rol van:

Senior Consultant Energie Je adviseert en begeleidt klanten in complexe vraagstukken op het snijvlak van organisatie en techniek. Je bent een sparringpartner voor management- en directieteams op zowel strategisch- , als tactisch niveau. Als Lead Consultant ben je gedreven om technische oplossingen, samen met een team, succesvol te implementeren door scherpe analyse, nauwe betrokkenheid bij de klant en heldere communicatie.

Je inspireert klanten, relaties en een (wisselend) team van consultants door kennisuitwisseling en een leidende visie op het vlak van trends, marktontwikkelingen en innovaties binnen de netbeheer sector. Je hebt een sterk netwerk binnen de netbeheer-sector en je weet kansen te signaleren en klanten te interesseren voor de implementatie van kwalitatief hoogwaardige adviezen en projectmatige implementaties.

Je coacht verschillende adviseurs op het vlak van commerciële-, kennis- en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je samen met het gehele team van Stevin aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

De verantwoordelijkheden en taken in deze rol zijn:

• Klant advies – je maakt het verschil met je Netbeheer expertise om projecten en programma’s bij klanten vorm te geven en resultaten te leveren. Je ontwikkelt visie en adviseert klanten wat mogelijke oplossingen zijn en hoe projecten of programma’s op te zetten om de gewenste resultaten te behalen.

• Programma leiderschap – je opereert op senior niveau, waar je effectieve relaties hebt met stakeholders: beïnvloeden van beslissingen, focus houden op de scope en delivery van projecten, terwijl je de flexibiliteit en sensitiviteit hebt om de behoeftes van de klant te adresseren tijdens het project.

• Klant relatie management – je ontwikkelt relaties met senior management van de klanten in de publieke infrastructuur die verder gaan dan alleen jouw kennisgebied. Je onderhoud een relevante relatie en communicatie, waarin je het volledige portfolio van Stevin vertegenwoordigt en je identificeert kansen voor de proposities van Stevin.

• Team leiderschap – Je leidt het domein Netbeheer binnen Stevin, waarbij je inspiratie, coaching en leiderschap toont en daardoor het domein effectief op de kaart zet. Je functioneert als ‘market maker’, waarbij je resultaten boekt bij klanten, terwijl je het domein bij Stevin verder op- en uitbouwt.

• Business development – je gebruikt het bestaande netwerk van Stevin en je eigen netwerk om kansen te signaleren, te openen en naar opdrachten te zetten binnen jouw domein.

• Domein expertise – je hebt veel ervaring in de volle breedte van je domein, bezit bewezen ervaring en consultancy of werkervaring in (specifieke onderdelen)

• Industrie expertise – gebruik makend van je ruime ervaring binnen de publieke infrastructuur ben je in staat het onderscheid te maken voor Stevin in de markt en toon je thought leadership in een of meerdere gebieden, welke bijdragen aan de ontwikkeling van proposities en point of views.

Jouw Profiel
Als Consultant bij Stevin heb je tenminste een afgeronde WO-opleiding met affiniteit voor techniek. Je weet impact te maken, bent communicatief sterk en nieuwsgierig. Je voelt je thuis bij verschillende opdrachtgevers en kan snel tot de kern van een probleem komen. Door je ervaring bij verschillende bedrijven, waarvan tenminste 5 jaar bij een netbeheerder, breng je de klanten branche overstijgende kennis en ervaring.

Door goed contact met je collega’s en opdrachtgever en scherp analytisch vermogen begrijp je de organisatie en de organisatiedynamiek. Je kent je eigen talenten en wilt die verder ontwikkelen, maar bent ook in staat om anderen te coachen in hun ontwikkeling. Buiten je werk ben je natuurlijk ook en betrokken, fit, energiek en actief.

Vaardigheden
De ideale Stevin Consultant heeft de volgende eigenschappen en vaardigheden:

• Commercieel: je bouwt en onderhoudt sterke relaties, stelt goede open vragen en kan op een creatieve manier oplossingen voorstellen en overbrengen, met voordelen en het nut voor de klant
• Gedreven: je bent ambitieus en continue op zoek naar verbetering en vernieuwing.
• Organisatiesensitief: je bezit voelsprieten voor aspecten als machtsverdeling, besluitvorming en samenwerking binnen een bedrijf en weet dit goed in te zetten om anderen mee te krijgen en het vertrouwen te winnen.
• Communicatief: je luistert actief; vraagt door en voelt aan wanneer wat te zeggen en kan mensen op diverse niveaus meekrijgen in je plan.
• Teamplayer: je hebt de bereidheid om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, ook wanneer dit doel niet onmiddellijk van persoonlijk belang is.
• Energiek & positief: je gaat met energie te werk, denkt in mogelijkheden en weet andere mee te krijgen in je flow, optimistisch.
• Leergierig: je weet je leerpunten, ziet wat er anders kan en biedt een goed leerklimaat, geeft feedback en biedt veilige omgeving
• Klantgericht: je zoekt actief naar de wensen en behoeften van de klant en onderkent en definieert behoeften soms eerder dan de klant zelf.

Wat bieden wij?
Een zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. We verwachten ook een grote mate van betrokkenheid bij de verdere ontwikkeling van de organisatie. Natuurlijk hoort hier een goed marktconform salaris, een bonus en winstdeling en pensioenregeling bij. Je hebt daarnaast zelf de regie over je vakantie dagen, mobiliteitsoplossingen, opleidingsbudget en veel andere arbeidsvoorwaarden.

Zie jij in jouw ambitie aansluiting met onze visie? Herken jij je in de waarden van Stevin? Zie je in jouw ervaring aanknopingspunten met de netbeheerbranche en het soort projecten dat wij uitvoeren? Heb jij een technische opleiding en academische denkniveau? Dan zoeken wij jou, dus neem contact op met ons!

Terug

Senior Consultant Energie

Klantgedreven adviseur met sterke mate van zelfstandigheid en ondernemerschap

WIL JE SOLLICITEREN OF MEER WETEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Over ons

Bazen 2

baldadige bazen

Consultants 35

coole consultants

Leeftijd 33

gemiddelde leeftijd

Projecten 72

prachtige projecten in 2018

Sport 66804

verbrande calorieën per maand

Bier >0

biertjes per week

Stevin is een manier van denken

Samen met onze klanten bedenken we innovatieve oplossingen zodat de infrastructuur de mensen in de toekomst niet in de steek laat. Stevin is geen bedrijf, Stevin is een manier van denken. Wij zetten iedereen, medewerkers én klanten, aan om potentieel te activeren. Iedereen draagt bij, iedereen bepaalt mee.

Onze klanten

Onze klanten zijn drukbezette beheerders van technische infrastructuur met de verantwoordelijke taak om OV, energie en water betrouwbaar, veilig en betaalbaar te houden. Wij helpen onze klanten om deze assets te optimaliseren. Niet met saaie plannen en sheets, maar juist met daadkracht en enthousiasme. Zo vinden we oplossingen die impact hebben en voorbereid zijn op de druk van de toekomst.