Logo Stevin Technology Consultants

Blog en Nieuws

Toekomstbestendige mobiliteitshubs vereisen adaptieve energievoorziening

Een mooi inzicht uit een gesprek laatst: Hoe je karakters kan onderscheiden aan de hand van hoe iemand vroeger SimCity speelde. Waar de één steden willekeurig volbouwde zonder een echt plan of visie, bouwde de ander al de wegen voor de stadswijk die pas 4 fases verder echt ontwikkeld ging worden, werd er al ruimte gereserveerd voor uitbreiding van wegen tot boulevards en natuurlijk voor de groei van het lokale vliegveldje tot een luchtvaarthub waar Schiphol jaloers op kan zijn. Welke van deze twee benaderingen is het meest succesvol? Dat hangt van veel af…

Lees meer...

Stevin gaat mooi jaar tegemoet: ‘Dit is dé kans om van koers te wisselen’

“Het jaar 2020 begon heel anders dan verwacht”, begint Rogier Pennings van Stevin Technology Consultants. Mobiliteitsland ‘maakte een bijzondere reis door’ en zijn conclusie is dat dit dé kans is om van koers te wisselen en om op een integrale manier samen te werken vanuit de systeemgedachte. Stevin wil regisseur zijn van zulke samenwerkingen, door kennistafels op te zetten en ontwikkeltrajecten te initiëren.  Door de coronacrisis lijken mobiliteitsstructuren blijvend te veranderen en richten mensen hun levens anders in. Daarnaast neemt de druk op de openbare ruimte verder toe en raakt de energietransitie in een stroomversnelling, signaleert de energiehub-expert van Stevin. Daarom pleit het bedrijf al enige tijd voor de ontwikkeling van energiehubs, waar verschillende vervoervormen samenkomen om stroom van het netwerk af te kunnen nemen. Dat is niet alleen ruimtelijk een efficiënte oplossing, maar ook nog eens kostentechnisch gunstiger. 

Lees meer...

Waar past laadinfra in vol Amsterdam?

Om de elektrificatie van het busvervoer in goed banen te leiden is een adequate laadinfrastructuur essentieel. Maar zowel boven als onder de grond liggen steden al behoorlijk vol. Dus hoe gaan we daarmee om en welke kansen liggen er? We gaan op onderzoek uit in Amsterdam.

Lees meer...